PŘENOSNÉ FOTOAPARÁTY

Vychutnejte si svět zblízka pomocí fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM

Malý, lehký a s výkonným zoomem – zjistěte, jak vám může tento kapesní fotoaparát pomoci dohlédnout dál.
Mladá dívka ve vlněné čepici sedí s rodiči v lese a všichni se dívají do dálky mimo záběr, zatímco její otec používá fotoaparát Canon PowerShot ZOOM.

Milovníci přírody, turisté a sportovní fanoušci se mohou pomocí fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM přemístit do centra dění. Tento kapesní monokulární kompaktní fotoaparát nabízí optický zoom ekvivalentní ohniskové vzdálenosti 100 mm a 400 mm a digitální zoom ekvivalentní vzdálenosti až 800 mm a umožňuje vám zachytit objekty ze značné vzdálenosti – a přesto si vychutnat každý okamžik.

Fotoaparát Canon PowerShot ZOOM je úžasný a jednoduchý fotoaparát, který může použít každý, kdo hledá funkce dlouhého zoomu, které mu smartphone a mobilní zařízení nemohou poskytnout. Je ideální pro amatérské fotografy i rodiny. Katy Sternová, bloggerka, která stojí za vznikem stránky o cestování Otis and Us, která mapuje její venkovní dobrodružství, otestovala fotoaparát Canon PowerShot ZOOM při procházce lesem se svým manželem a třemi malými dětmi. Nyní nám prozradí, co si myslí o novém vybavení.

Rodina o dvou dospělých a třech dětech se drží za ruce při procházce lesem za svěžího podzimního dne.

Katy s manželem tráví co nejvíce času na rodinných dobrodružstvích. Lehký a kompaktní fotoaparát Canon PowerShot ZOOM jim umožnil přiblížit se k přírodě jako nikdy předtím a zaznamenat své zážitky.

Je snadné ho popadnout a vyrazit

Osoba drží fotoaparát Canon PowerShot ZOOM.

Drobný monokulární fotoaparát Canon PowerShot ZOOM je vybaven superzoomem, se kterým pořídíte vysoce kvalitní snímky a videa v rozlišení Full HD. Dokonale se tak hodí pro rodiny během venkovních aktivit.

Žena schovává fotoaparát PowerShot ZOOM do kapsy kožené bundy.

Díky elegantnímu a kompaktnímu designu je fotoaparát Canon PowerShot ZOOM tak malý, že jej můžete nosit v kapse.

Navzdory hmotnosti pouhých 145 g vás tento kapesní fotoaparát nezklame. Je proto ideální pro použití v situacích, kdy víte, že budete potřebovat univerzální zoom jako doplněk fotoaparátu na vašem smartphonu. „Zbožňuji na něm to, jak je malý a kompaktní,“ říká Katy. „Je tak snadné vzít si ho na cestu a můžete ho popadnout vždy, když budete potřebovat.“ Odejít z domu může být s dětmi náročné, protože musíte nést hodně věcí – tašky, bundy, jídlo, vodu – na velký fotoaparát a objektiv prostě občas už není místo. Tohle je dokonalé řešení.“

Fotoaparát Canon PowerShot ZOOM byl navržen pro jednoduché použití a s flexibilním nabíjením. Jednotku můžete nabít doma pomocí konektoru USB-C s použitím kompatibilní nabíječky, nebo venku pomocí kompatibilní přenosné powerbanky1 Jakmile je fotoaparát nabitý, dokáže zaznamenat až 150 snímků nebo celkem až 60 minut videozáznamu (10 minut najednou).2

Snadno se používá za každých okolností

Babočka kopřivová sedí na kládě schované za vysokou trávou.

Fotoaparát Canon PowerShot ZOOM je ideální pro fotografování divoké přírody, když nechcete vystrašit svůj objekt3.

Žena v kožené bundě se dívá skrz hledáček fotoaparátu PowerShot ZOOM.

Fotoaparát Canon PowerShot ZOOM je navržen tak, abyste ho mohli použít jednou rukou, čímž představuje jasnou volbu pro nové fotografy.

Podle Katy je použití fotoaparátu opravdu jednoduché a jasné, protože je navržen pro snímání z jedné ruky. „Je to skvělý základní fotoaparát protože nemá spoustu tlačítek nebo komplikovaných pokynů. Prostě pořídíte snímek a jdete dál,“ říká.

Elektronický hledáček (EVF) má stejné specifikace jako u bezzrcadlových fotoaparátů, například fotoaparátu Canon EOS M50 (2,36 milionu bodů, obnovovací frekvence 60 sn./s), takže stačí jednoduše namířit na objekt, vytvořit kompozici scény, přiblížit na požadovanou vzdálenost a pořídit snímek. Díky tomu je fotoaparát PowerShot ZOOM ideální pro fotografy různého věku a s různými dovednostmi. „Naše nejstarší dcera se ptala, jestli může dostat takový fotoaparát k narozeninám,“ říká Katy. „Fotografování ji opravdu zajímá, a samozřejmě ji v tom chci podpořit.“

Během procházky hlubokým lesem ozdobeným bohatými podzimními barvami Katy zjistila, že 1/3palcový snímač s rozlišením 12 MP jí a jejím dětem umožnil zachytit rychle se pohybující divokou přírodu a zaznamenat fotografie rychlostí až 10 snímků za sekundu. „V žádném případě nejsem profesionální fotografka,“ přiznává. „Ale fotografování zbožňuji – díky tomu jsem začala psát svůj blog. Strašně ráda fotografuji děti a naše životy venku a doufám, že se časem zlepším. Tento fotoaparát je dobrý pro každou úroveň dovedností, a proto doufám, že se díky němu trochu zlepším.“

Můžete zachytit detaily z dálky

Modrá sýkorka, která je usazená na větvi schované mezi listy.

Možnosti automatického ostření fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM usnadňují sledování ptáků v lese. Výsledné snímky byly čisté a ostré.

Chlapec se dívá skrz hledáček fotoaparátu PowerShot ZOOM.

Jednoduchý design fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM zajišťuje jeho neuvěřitelně snadné použití.

Tento kompaktní fotoaparát lehký a přenosný jako smartphone, ale tím veškerá podobnost končí. „Přenášení tohoto fotoaparátu je snadné jako u smartphonu, ale jeho mimořádně působivý zoom představuje přidanou hodnotu,“ říká Katy. Fotoaparáty na smartphonech mají obvykle omezený optický zoom, což znamená, že nemůžete dosáhnout velké ohniskové vzdálenosti s efektivní stabilizací obrazu. Fotoaparát Canon PowerShot ZOOM je i ve své kompaktní formě vybaven teleobjektivem s ohniskovou vzdáleností ekvivalentní 400 mm, kterou lze díky digitálnímu zoomu prodloužit až na 800 mm, díky čemuž se můžete přiblížit k akci tak, jak to se smartphonem není možné.

Výsledný rozsah by měl milovníkům přírody, turistům a sportovním fanouškům pomoci přiblížit se k výjimečným okamžikům, které se odehrávají v dálce, jako jsou plaší ptáci na zahradě, lvi, kteří si hoví v národním parku Serengeti, složité detaily ikonických dominant krajiny nebo triumfální výraz atleta, když doběhne do cíle.

Působivý rozsah vyžaduje působivou stabilizaci obrazu a optický stabilizátor obrazu fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM svůj úkol zajištění stability snímků a ostrých objektů plní skvěle, dokonce i při takto dlouhých ohniskových vzdálenostech. „Fotografie a záznamy z našich dobrodružství v lese se vydařily opravdu dobře – jsou tak čisté!“ rozplývá se Katy, která se přírodou často obklopuje. „Bylo skvělé fotografovat divokou přírodu i děti, všechno bylo tak ostré.“

Fotografujte snímky a natáčejte video pouhým stisknutím tlačítka

Mladá dívka ve vlněné čepici se dívá skrz hledáček fotoaparátu PowerShot ZOOM.

Jednoduchost fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM znamená, že můžete vytvořit kompozici a vyfotografovat snímek v řádech sekund.

Během procházky lesní krajinou Katy a její rodina zpozorovala různé podoby divoké přírody, které by bylo skvělé zachytit, a často přepínali mezi fotografiemi s rozlišením 12 MP a videozáznamem v rozlišení Full HD. „Mám pocit, že často zapomínáme žít svůj život, protože smartphony nás příliš rozptylují,“ říká Katy. „Fotoaparát Canon PowerShot ZOOM je velice jednoduchá část výbavy, která nepůsobí rušivě a umocňuje zážitek z pobytu v přírodě. Zoom vám umožní přiblížit se mnohem více, takže si okamžik užijete na maximum.“

Automatické zaostřování fotoaparátu (AF) je skvělé pro rychlé zaostření na hlavní objekt v dobrých světelných podmínkách. Jaké další funkce jsou podle nich nejužitečnější? „Automatické zaostřování s rozpoznáním tváře bylo nečekaným překvapením,“ přiznává Katy. „Díky tomu jsem mohla velmi jednoduše sledovat děti, když běhaly mezi stromy, nebo králíka hopsajícího zpoza kapradí v dálce.“

Se smartphonem funguje bezproblémově.

Žena drží fotoaparát PowerShot ZOOM a bezdrátově jej propojuje se smartphonem.

Vestavěná technologie Wi-Fi fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM umožnila Katy propojit fotoaparát s bezplatnou aplikací Canon Camera Connect na smarphonu, díky čemuž získala možnost měnit kompozici snímků na telefonu a fotografovat na dálku.

Nejen, že díky elektronickému hledáčku měla Katy přírodu jako na dlani, zjistila také, že fotoaparát Canon PowerShot ZOOM dokáže sdílet živý náhled do smartphonu prostřednictvím vestavěné technologie Wi-Fi a možnosti připojení aplikace pomocí bezplatné aplikace Canon Camera Connect. Díky tomu mohla celá rodina vidět snímek, zapojit se do kompozice, nebo dokonce dálkově aktivovat spoušť.2

„Propojení s aplikací bylo opravdu jednoduché – ani jsme nemuseli čekat, než dorazíme domů,“ říká Katy. „Funkce živého náhledu se nám všem moc líbila. Díky možnosti použití dálkového snímání se celá rodina spojila. Můžete si okamžik užívat všichni společně a na obrazovce vidět akci hned, jakmile k ní dojde. Bylo to ideální, když děti nemohly vidět, na co se dívám. Mohla jsem jim ukázat, co se schovávalo za stromy, a stačil mi k tomu živý náhled v aplikaci Canon Camera Connect na telefonu – to bylo fantastické.“

Kromě možnosti uložení fotografií a videí na kartu MicroSD, kterou vložíte do fotoaparátu Canon PowerShot ZOOM4, můžete také využít možnost připojení fotoaparátu k uložení obsahu bezdrátově do svého smartphonu, odkud můžete snímky sdílet s přáteli a sledujícími na sociálních médiích.

Napsala Natalie Dentonová

  1. S fotoaparátem není dodávána nabíječka. Minimálním požadavkem nabíjení je zdroj napájení kompatibilní s adaptérem pro USB PD s možností napájení minimálně 5 V, 1,5 A a výstupem USB typu C s použitím přiloženého kabelu USB typu C. Během natáčení videa nebo pořizování fotografií je fotoaparát napájen, ale baterie se nenabíjí. Doba nabíjení modelu Canon PD-E1 je přibl. 1 h 50 min.
  2. Maximální doba záznamu je 9 minut a 59 sekund najednou. Nelze provádět záznam videa, pokud je zařízení připojeno k síti Wi-Fi.
  3. Všechny ukázkové snímky zobrazené v článku byly vytvořeny s použitím zkušebního modelu.
  4. Paměťová karta není dodávána s fotoaparátem.

Související články

  • FOTOGRAFOVÁNÍ DIVOKÉ ZVĚŘE

    Ponořte se do přírody

    Fotograf divoké přírody Tolga Aktas hovoří o tom, jak vám fotoaparát PowerShot ZOOM může pomoci využít okamžiku.

  • DIVOKÁ ZVÍŘATA

    Monokulár versus dalekohled – co je nejlepší pro pozorování ptactva?

    Fotoaparát PowerShot ZOOM od společnosti Canon je kapesní monokulární fotoaparát, který je ideální pro pozorování ptactva. Jak si ale stojí v porovnání s dalekohledem Canon?

  • SPORTOVNÍ FOTOGRAFIE

    Zamiřte a snímejte sportovní fotografie

    Profesionální fotografka Molly Darlingtonová zkoumá, jak můžete pomocí kapesního fotoaparátu zachytit velké sportovní okamžiky.

  • FOTOGRAFOVÁNÍ DIVOKÉ PŘÍRODY

    Divočina v srdci

    Pět důvodů, proč je fotoaparát PowerShot SX740 HS dokonalou volbou pro fotografování divoké přírody.