Připojte se, sdílejte a ukládejte své snímky na image.canon. Váš fotoaparát, vaše digitální zařízení, vaše webové služby – vše může být propojené

Praha, čtvrtek 13. února 2020 – Společnost Canon Europe oznámila spuštění online služby image.canon pro bezplatný přenos fotografií a videonahrávek z fotoaparátů do jiných zařízení a internetových služeb. Tvůrcům obrazového obsahu nabídne od 14. dubna 2020 také bezplatné cloudové úložiště, automaticky dostupné z fotoaparátů a kamer Canon . Moderní online řešení pomůže fotografům všech úrovní jednoduše pořizovat, přenášet a sdílet své snímky.

Propojené fotografie


Služba image.canon není pouhé úložiště. Uživatelům přístrojů značky Canon nabízí jednoduchý způsob, jak spravovat cokoli od snímků z rodinné dovolené po profesionální práci. image.canon nahrává automaticky nebo ručně snímky z fotoaparátů Canon s připojením Wi-Fi* do centrálního úložiště, odkud je možné je jednoduše přeposílat do digitálních zařízení a online služeb jako Google Drive, Flickr nebo YouTube. Integrace se službami Adobe* a Google** bude k dispozici od června 2020.


Fotografické přístroje Canon vybavené Wi-Fi, které přijdou na trh od roku 2020*, budou schopné automaticky přenášet obrazové soubory do služby image.canon na pozadí ihned po připojení k internetu. Fotografům tak poskytnou nástroje potřebné k práci ve světě technologií 5G a umělé inteligence.


Bezplatné úložiště


Pro dočasné zálohování snímků zcela bez použití paměťových karet může fotograf jednoduše připojit svůj fotoaparát Canon k internetu a všechny soubory včetně snímků ve formátu RAW a videa 4K bezplatně uložit v cloudovém úložišti až na dobu 30 dnů**. Ti, kdo rádi a rychle mačkají spoušť, budou tedy mít dostatek času si své snímky stáhnout do jiného zařízení nebo přesunout do své oblíbené online služby. 


Jednoduchá správa souborů


Služba image.canon se vyznačuje jednoduchostí, intuitivním ovládáním a komfortem. Pokud si fotograf do PC nainstaluje speciální software pro image.canon, může si z tohoto úložiště jednoduše a rychle stahovat snímky ze svého fotoaparátu. U fotoaparátů Canon vybavených Wi-Fi, které přijdou na trh od roku 2020*, bude tento proces automatizovaný a umožní ještě jednodušší správu souborů. Uživatelé přístrojů Canon budou také moci jednoduše své soubory třídit a sdílet přímo na oblíbených sociálních sítích nebo e-mailem.


Bezplatná služba image.canon bude k dispozici od dubna 2020 a slibuje revoluci v online správě fotografií a videonahrávek. Změní způsob, jakým fotografové ukládají, zpracovávají a sdílejí své snímky. Nabídne jim ideální výchozí bod a bude postupně přinášet inovace na podporu jejich kreativity.


Další informace o službě image.canon naleznete na stránkce: https://www.canon.cz/cameras/image-canon/


Poznámky pro redaktory:


  • Služba online alba CANON iMAGE GATEWAY bude ukončena 31. března 2020 a nahrazena službou image.canon od 14. dubna 2020. Od počátku migrace dat do jeho dokončení nebudou mít uživatelé přístup k žádným již nahraným obrazovým souborům ani albům

  • image.canon nahradí službu CANON iMAGE GATEWAY u většiny stávajících přístrojů***, budoucí modely vybavené Wi-Fi budou s image.canon kompatibilní

  • Upozorňujeme, že zákazníci nebudou mít v průběhu převodu služeb od poloviny do konce března 2020 přístup ke svým účtům Canon Image Gateway

  • V tomto období bude na přístrojích vybavených připojením Wi-Fi deaktivována funkce online přenosu souborů. K dispozici bude opět po spuštění nové služby, poté, co uživatel přijme nové Podmínky použití a resetuje funkci přenosu ve svém přístroji. Podrobné pokyny pro reset funkce online přenosu souborů pro použití s novou službou budou k dispozici na stránkách image.canon.

*Ne všechny fotografické přístroje Canon podporují automatický přenos na pozadí. Jiné kompatibilní přístroje Canon vybavené Wi-Fi připojením nabízí jednoduchý ruční přenos do úložiště image.canon. Úplný seznam kompatibilních přístrojů naleznete na stránkách http://image.canon (budou spuštěny v brzké době). Kompatibilní přístroje musí být připojené k internetu přes Wi-Fi.
** Původní snímky a nahrávky budou po 30 dnech odstraněny, nebudou-li mezitím přesunuty do trvalého úložiště
*** Videokamery LEGRIA a některé starší fotoaparáty nejsou kompatibilní a ztratí funkci připojení ke cloudové službě.
*Adobe a Creative Cloud jsou registrovanými ochrannými známkami nebo ochrannými známkami společnosti Adobe ve Spojených státech amerických a ostatních zemích.
**Google Drive, Fotky Google, Google One a Youtube jsou ochrannými známkami společnosti Google LLC.