Zachyťte vzácné vzpomínky na cestách s Canon EOS R100 a RF 28mm F2.8 STM

Praha, Česká republika 24. května 2023  – Společnost Canon Europe dnes oznamuje uvedení fotoaparátu EOS R100, šitého na míru všem, kdo chtějí zaznamenat čas strávený s rodinou a přáteli. Je to ideální přístroj pro zachycení zvláštních příležitostí a pro trvalé vzpomínky. Díky snímači APS-C s rozlišením 24,1 megapixelu a Dual Pixel CMOS AF v kompaktním a lehkém těle nabízí EOS R100 ohromující a snadno dosažitelnou kvalitu obrazu, ideální pro fotografování na cestách. Společně s fotoaparátem je na trh uveden objektiv RF 28mm F2.8 STM, nejmenší a nejlehčí v řadě Canon RF, a také nový kabel pro připojení příslušenství mimo patici fotoaparátu OC-E4A.

Nejnovější základní bezzrcadlovka systému Canon EOS R byla navržena tak, aby snadno zachytila výjimečné okamžiky ve vynikající kvalitě. Je také dostatečně malá na to, aby vás mohla provázet při každém rodinném dobrodružství. Canon rovněž potvrzuje závazek rozšiřovat řadu dostupných objektivů RF s pevnou ohniskovou vzdáleností uvedením RF 28mm F2,8 STM – zatím nejmenšího a nejlehčího objektivu RF.

s-frt_gallery

EOS R100

fsl_gallery_02

RF 28mm F2.8 STM

Zachytit okamžik

EOS R100 je vybaven 24,1megapixelovým APS-C snímačem, plochou několikrát větší než plocha snímačů špičkových smartphonů, a poskytuje znatelný posun v kvalitě obrazu a videa. To přináší nejen dokonalé barvy a neuvěřitelné detaily, ale také dává uživatelům možnost fotografovat za špatných světelných podmínek a dosáhnout krásného, autentického bokehu, kde je pozadí jemně změkčeno, což umožňuje objektu vyniknout.

Díky inteligentnímu automatickému zaostřování řady EOS R je EOS R100 vybaven systémem Dual Pixel CMOS AF s rychlou a přesnou detekcí objektu, sleduje oči lidí při použití hledáčku nebo LCD displeje, drží krok s akcí a zaostřuje na to, co je skutečně důležité. S možností kontinuálního snímání rychlostí až 6,5 fps s One Shot AF a 3,5 fps s Continuous AF1 pomáhá EOS R100 zachytit každý výjimečný okamžik.

EOS R100 produkuje oproti smartphonu či digitální zrcadlovce lepší videozáznam v kvalitě 4K 25p2, což přináší další výhody systému EOS R do tohoto snadno použitelného fotoaparátu základní úrovně. Lze s ním natáčet i video Full HD při 60 fps a 120 fps v rozlišení 720p, což je ideální pro kreativní plynulá zpomalená videa např. z dovolené. Spolehlivý Dual Pixel CMOS AF také umožňuje detekci obličeje a sledování očí při záznamu ve Full HD.

Odemkněte svůj potenciál

Přenosný design fotoaparátu EOS R100 – váží pouhých 356 g 3, takže je menší a lehčí než tradiční digitální zrcadlovka, je ideální pro ty, kteří chtějí fotografovat na cestách. Jeho pohodlný úchop, elektronický hledáček, intuitivní ovládání a asistované uživatelské rozhraní poskytují uživatelům nástroje na to, aby se mohli stát rodinnými fotografy, aniž by museli být profesionálové. Navíc je zde režim Creative Assist usnadňující nastavení rozostření pozadí, jasu, kontrastu a vyvážení barev.

Uživatelé mají také možnost experimentovat s řadou všestranného příslušenství, jako jsou inovativní RF objektivy, mikrofony a blesky Speedlite, díky čemuž jsou kreativní možnosti prakticky neomezené. Zejména kompatibilita s objektivy Canon RF a RF-S znamená, že uživatelé mohou rozšiřovat své pole působnosti a kreativně pracovat díky objektivům s vysokou světelností.

Bezproblémové připojení a sdílení

Wi-Fi® a trvale zapnuté připojení Bluetooth® 4umožňují uživatelům bezproblémový přenos snímků a videí do smartphonu pomocí aplikace Canon Camera Connect pro okamžité sdílení. S aplikací lze také ovládat fotoaparát na dálku, zatímco připojení Bluetooth umožňuje jednoduché ovládání pomocí dálkového ovladače BR-E1 nebo smartphonu, což je ideální pro skupinové fotografie a videa.

Představujeme nejmenší a nejlehčí RF objektiv Canon s pevnou ohniskovou vzdáleností

RF 28mm F2.8 STM je extrémně kompaktní a lehký RF objektiv typu pancake s pevnou ohniskovou vzdáleností. Byl pečlivě navržen tak, aby byl dokonalou kombinací pro fotoaparáty, jako je nedávno uvedený EOS R8. Snadno se vejde do každé brašny a poslouží i jako kryt těla. Je ideální na cestování nebo street fotografii.

Díky všestranné ohniskové vzdálenosti 28 mm a velké maximální světelnosti F2,8 je vhodný pro různé fotografické situace. Vysoká světelnost umožňuje fotografování za slabého osvětlení a s malou hloubkou ostrosti, čímž lze dosáhnout rozmazaného pozadí, aby objekt vynikl. RF 28mm F2.8 STM obsahuje kombinovaný ovládací a zaostřovací kroužek, který uživatelům umožňuje snadno upravit nastavení a v případě potřeby rychle přepnout na ruční zaostřování. A co víc, motor STM zajišťuje tiché automatické ostření a plynulé přechody mezi objekty.

Kombinace těla Canon EOS R a objektivu RF umožňuje využívat řadu korekčních funkcí, které pomohou začínajícím fotografům a tvůrcům videa, nabízejí lepší kvalitu obrazu s objektivem menších rozměrů. Efektivní umístění tří vysoce přesných plastových lisovaných asférických prvků produkuje vynikající kresbu při kompaktních rozměrech a s minimálním počtem optických členů.

Jako superkompaktní, lehká a cenově dostupná volba rozšiřuje RF 28mm F2.8 STM nabídku pokročilých objektivů Canon s pevnou ohniskovou vzdáleností pro uživatele systému EOS R, která dále zahrnuje:
• RF 16mm F2,8 STM
• RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
• RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
• RF 50mm F1.8 STM
• RF 85mm F2 MACRO IS STM

Větší flexibilita s novým kabelem Canon OC-E4A

OC-E4A je nový kabel Canon pro multifunkční patici, který je součástí několika fotoaparátů systému EOS R, a umožňuje použití nové pokročilé řady příslušenství mimo integrovanou patici. Umožňuje použití multifunkčního příslušenství, jako jsou blesky Speedlite, mimo fotoaparát pro správné osvětlení při fotografování na výšku, aby se zabránilo vzniku stínů a omezil efekt červených očí. OC-E4A může také napájet zařízení, jako jsou mikrofony, a byl navržen tak, aby umožňoval použití s objektivem RF 5,2 mm F2,8L DUAL FISHEYE.

Klíčové vlastnosti EOS R100:

• 24,1MP snímač APS-C
• Dual Pixel CMOS AF s detekcí objektu
• 4K video (oříznutí, 25p)
• Full HD 60 fps a 120 fps 5720p
• Elektronický hledáček
• Kompaktní a lehké tělo

Klíčové vlastnosti RF 28mm F2.8 STM:

• Tenký a lehký
• Cenově dostupný širokoúhlý objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností
• Všestranná ohnisková vzdálenost 28 mm
• Rychlá maximální světelnost F2,8
• Optická kvalita a chytré korekce

Cena a dostupnost

• Cena EOS R100 je 16 990 Kč Přístroj bude dostupný od konce června.
• RF 28mm F2.8 STM stojí 8 790 Kč a bude dostupný od července.
• OC-E4A stojí 5 090 Kč a je kompatibilní s Canon EOS R3, EOS R6 Mark II, EOS R7, EOS R8, EOS R10, EOS R50 a EOS R5 C.

1. Při použití sériového snímání v režimu tiché závěrky se na soubory RAW použije 12bitový A/D převod.
  2. Při použití rozlišení 3840 x 2160 se obraz ořízne kolem středu obrazového snímače.
  3. Pouze tělo.
  4. Vybaveno technologií Bluetooth® s nízkou spotřebou energie. Značka, slovo a loga Bluetooth® jsou ochrannými známkami společnosti Bluetooth SIG, Inc. Veškerá jejich použití společností Canon Europe Ltd jsou na základě licence. Ostatní ochranné známky a registrované ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků. Wi- Fi® je registrovaná ochranná známka Wi-Fi Alliance. Značka, slovo a loga Bluetooth® jsou ochrannými známkami společnosti Bluetooth SIG, Inc. Veškerá jejich použití společností Canon Inc. jsou na základě licence. Ostatní ochranné známky a registrované ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.
  5. AF deaktivován během záznamu.