Canon představuje novou vlajkovou loď imagePROGRAF PRO-1100: Stolní tiskárnu formátu A2 s nejvyšší kvalitou a odolností výtisků

Praha, Česká republika, 29. srpna 2024 – Společnost Canon Europe oznamuje uvedení netrpělivě očekávané tiskárny imagePROGRAF PRO-1100, která se tak stává novou vlajkovou lodí řady profesionálních stolních inkoustových tiskáren formátu A2. Tiskárna imagePROGRAF PRO-1100 byla navržena speciálně pro profesionální fotografy a opravdové nadšence, kterým nabízí výjimečnou kvalitu a trvanlivost fotografií.

imagePROGRAF PRO-1100

S pigmentovými inkousty LUCIA PRO II1, nově vyvinutými pro tuto řadu, nastavuje tiskárna nové standardy v tisku fotografií. Oproti stávajícímu modelu imagePROGRAF PRO-1000 nabízí bezkonkurenční kvalitu obrazu, širší barevný rozsah a produkuje výtisky s dechberoucí hloubkou a detaily, které zachycují i ty nejjemnější nuance snímku.

Pokročilá inkoustová technologie tiskárny zaručuje neobyčejnou světlostálost a odolnost proti poškrábání. Vysoce kvalitní výtisky lze uchovávat po celá nadcházející desetiletí a těšit se z nich, neboť odolnost proti světlu je až 200 let2 – to je ideální pro archivační a dokumentační účely. Systém 12 pigmentových inkoustů s širším barevným gamutem poskytuje plynulé odstupňování barev a hlubší černou a modrou, což odhaluje dříve neviděné detaily a hloubku, zejména v krajinách, mořských scenériích a stinných oblastech zobrazovaných na fotografiích. Díky této úrovni detailů mohou mít všichni uživatelé - od začínajících nadšenců po vystavující umělce - jistotu, že jejich výtisky budou věrně odpovídat původnímu snímku. 

Pro ty, kteří mají rádi matné umělecké papíry, je zde matný černý inkoust dramaticky zvyšující hustotu černé. Ten pomáhá produkovat bohaté a hluboké tmavé odstíny, které oživují snímky – zejména v černobílé fotografii. Pokud někdo preferuje lesklejší povrch, může využít lesklých a pololesklých papírů s využitím technologie Chroma Optimiser, kde imagePROGRAF PRO-1100 dosahuje výjimečné kvality s dokonalým a jednotným leskem. Spolehlivá odolnost proti poškrábání u lesklých i pololesklých výtisků usnadňuje manipulaci během rámování, balení, přepravy a vystavování. Tato vylepšení činí z tiskárny imagePROGRAF PRO-1100 jedno z dosud nejpokročilejších a nejsofistikovanějších tiskových řešení Canon.

Ať už tisknete kontrolní nátisky, nebo pracujete ve vzdělávacím prostředí, jako je fotografická škola nebo univerzita, tiskárna imagePROGRAF PRO-1100 eliminuje potřebu zadávat větší výtisky externím dodavatelům. Tiskárna imagePROGRAF PRO-1100 má stejnou tiskovou hlavu, inkousty a software jako větší modely (imagePROGRAF PRO-6600, PRO-4600 a PRO-2600) a zaručuje s nimi dokonalou konzistenci pro různé velikosti tisku od šíře 17" po 60". Díky tomu je ideální volbou pro fotografy, kteří chtějí flexibilitu menší sestavy pro nátisk a zároveň si chtějí zachovat možnost snadného škálování na větší formáty v profesionální laboratoři. Dokonale spolupracuje také se softwarem Canon Professional Print & Layout, což umožňuje bezproblémová workflow, takže fotografové mohou tisknout s jistotou.

Tiskárna je označena ikonickou červenou linkou znamenající vysoký výkon a navazuje na uvedení vlajkových lodí fotoaparátů EOS R1 a EOS R5 Mark II. Fotografové se mohou spolehnout na to, že jim společnost Canon dodá výjimečné nástroje pro každý krok jejich kreativní cesty, od pořízení snímku po tisk.

Nový model, který bude k dispozici od října 2024, představuje milník v historii inovací společnosti Canon v oboru zpracování obrazu a nastavuje nový standard pro profesionální tisk fotografií. Akreditovaní fotografové, kteří se zúčastní veletrhu Visa pour l'Image ve francouzském Perpignanu, mohou navštívit Canon experience centrum v sídle festivalu a nechat si vytisknout snímek ze svého portfolia na nové tiskárně imagePROGRAF PRO-1100.

  1. Jedenáct z dvanácti inkoustů je nově vyvinutých. Matná černá je stejná jako u tiskárny imagePROGRAF PRO-300
  2. Při použití fotografického papíru Canon Photo Paper Pro Platinum. Předpokládaná hodnota vypočtená na základě testovací metody odolnosti vůči vnitřnímu světlu a kritérií hodnocení životnosti podle metody hodnocení zachování digitálního barevného fotografického tisku (JEITA CP-3901B) publikované organizací JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).